O MENI
PRŠUTOPEDIJA
Vse dežele pršuta
Pršut in vino
Oprema
Zgodbe
DOGODKI ZA PODJETJA
TEČAJI REZANJA PRŠUTA
DEGUSTACIJE PRŠUTOV
TRGOVINA
KONTAKT
Slovenščina
Slovenščina
English
Strast. Pristnost. Mojstrstvo.
Druženje skozi brbončice.
Zgodbe
Praznično razvajanje s pršutom in vinom!
Vaše je le, da krožnik postavite na mizo pravočasno. Pri Memon Prosciutto e Vino CF vam svetujemo ter dostavimo najboljše ...
Preberi več
Spoznajte španske iberske pršute – Jamón Iberico
V Španiji obstajajo 4 vrste iberskega pršuta. Da bi razumeli vsak tip morate vedeti, da je ta klasifikacija narejena na ...
Preberi več
V Langhiranu izbran najboljši rezalec pršuta
V Parmi je pršut prava religija, ki se izvaja v skladu z natančnimi načeli, ki se prenašajo iz roda v ...
Preberi več
Jamón – del mediteranske prehrane
Vsi mediteranski pršuti in še posebej Jamón Ibérico so bistveni del sredozemske prehrane, saj je to zelo koristen in zdrav ...
Preberi več
Velikonočno pleče
O razlikah med pršutom in paleto (pleče) sem že pisal. Tukaj pa več zanimivosti o posebnosti, ki se nanaša na ...
Preberi več
Culatello di Zibello DOP (ZOP)
Culatello di Zibello je najbolj cenjena mesnina padske nižine. Narejen je še vedno obrtniško, kot pred stoletji, izključno v zimskih ...
Preberi več
Španski pršut mangalice
Posebno okusen in cenjen je španski pršut - Jamon zorjen v Španiji, narejen od prašiča mangalice gojene na Madžarskem. Z ...
Preberi več
Razlika med Jamonom (španskim pršutom) in Paleto (plečko)
Ko izbiramo Jamon, se srečamo tudi s ponudbo Palete ali plečke, špaleta... Paleta (svinjsko pleče) in Jamon (španski pršut) sta ...
Preberi več
Cabernet Franc
04. DECEMBER je dan CABERNET FRANCA (CF), v moji kleti so poleg pršutov in jamonov skoraj vsi slovenski sortni Cabernet ...
Preberi več
TOP