O MENI
PRŠUTOPEDIJA
Vse dežele pršuta
Pršut in vino
Oprema
Zgodbe
DOGODKI
TEČAJI REZANJA PRŠUTA
DEGUSTACIJE PRŠUTOV
TRGOVINA
Pršuti
E-vino
Stojalo za pršut
Noži za pršut
KONTAKT
Strast. Pristnost. Mojstrstvo.
Druženje skozi brbončice.
Zgodbe
Praznično razvajanje s pršutom in vinom!
Vaše je le, da krožnik postavite na mizo pravočasno. Pri Memon Prosciutto e Vino CF vam svetujemo ter dostavimo najboljše ...
Preberi več
Spoznajte španske iberske pršute – Jamón Iberico
V Španiji obstajajo 4 vrste iberskega pršuta. Da bi razumeli vsak tip morate vedeti, da je ta klasifikacija narejena na ...
Preberi več
V Langhiranu izbran najboljši rezalec pršuta
V Parmi je pršut prava religija, ki se izvaja v skladu z natančnimi načeli, ki se prenašajo iz roda v ...
Preberi več
Jamón – del mediteranske prehrane
Vsi mediteranski pršuti in še posebej Jamón Ibérico so bistveni del sredozemske prehrane, saj je to zelo koristen in zdrav ...
Preberi več
Velikonočno pleče
O razlikah med pršutom in paleto (pleče) sem že pisal. Tukaj pa več zanimivosti o posebnosti, ki se nanaša na ...
Preberi več
Culatello di Zibello DOP (ZOP)
Culatello di Zibello je najbolj cenjena mesnina padske nižine. Narejen je še vedno obrtniško, kot pred stoletji, izključno v zimskih ...
Preberi več
Španski pršut mangalice
Posebno okusen in cenjen je španski pršut - Jamon zorjen v Španiji, narejen od prašiča mangalice gojene na Madžarskem. Z ...
Preberi več
Razlika med Jamonom (španskim pršutom) in Paleto (plečko)
Ko izbiramo Jamon, se srečamo tudi s ponudbo Palete ali plečke, špaleta... Paleta (svinjsko pleče) in Jamon (španski pršut) sta ...
Preberi več
Cabernet Franc
04. DECEMBER je dan CABERNET FRANCA (CF), v moji kleti so poleg pršutov in jamonov skoraj vsi slovenski sortni Cabernet ...
Preberi več
TOP