Degustacijski nastopi Gustare Momentum

Dogodki za podjetja

Ročno rezan pršut s poreklom je posebno doživetje na vsakem praznovanju in druženju. S to drobno, vendar izbrano posebnostjo bo tudi vaš dogodek pridobil edinstven okus in vzdušje.

  • Med ročnim rezanjem pršuta se njegova kakovost in značaj združita v izjemen okus.
  • Pogumne in radovedne hitro naučim osnovnih znanj in veščin ter jim v zaključenih družbah po želji prepustim rezanje.

Povejte mi, kaj potrebujete, in svetoval vam bom pri izbiri in številu pršutov, pripravi miz in možnostih animacije udeležencev ali gostov

Ročno rezanje pršuta na sejmih in stojnicah

Med številnimi stojnicami na dogodku ali sejmu naj na vašo privabljajo pršuti na stojalih.

  • Nagradite svoje zveste stranke in pritegnite potencialne na izviren način.
  • Z ročno rezanim pršutom, ki ga spremlja primerno izbrano vino ali penina, se boste razlikovali od drugih in ustvarili prijetno vzdušje.
  • Edinstvena priložnost da ob okušanju pršutov iz različnih mediteranskih dežel spoznate tudi njihove zgodbe.

Praznovanja in poroke

Vsi posebni dnevi so priložnost za posebne pozornosti.

  • Najboljši način, da praznujete s svojimi gosti, se jim zahvalite in z njimi uživate, je pogostitev z dobrim pršutom, ki ga kar pred njimi reže profesionalni rezalec.
  • Svetujem vam pri vrsti in tipu pršuta, količini glede na število gostov, prav tako pri časovnici in poteku rezanja, razvrstitvi miz ter pri vseh drugih dvomih, ki se lahko pojavijo. Ko je gurmanska poslastica dobro narezana in predstavljena, postane zvezda dogodka.

Ročno rezanje in vakumsko pakiranje pršuta

Okušanje sveže narezanega pršuta kadar koli in kjer koli je neprecenljivo. Morda pa že imate načet pršut in ne veste, kako in kaj bi z njim, do nove zabave pa je še daleč.

Če želite, da je vaš pršut shranite lepo in ‘sveže’ narezan, vam ponujam rešitev.

  • Pršut prevzamem v Ljubljani, ga ročno narežem, vstavim v pakirne vrečke in ga vakumiram.
  • V nekaj dneh vam ga vrnem, vi ga odprete in uživate skoraj takega kot sveže narezanega.

Zakaj vakumsko pakiran pršuta?

Prednosti vakuumiranja ročno narezanega pršuta so večstranske. V vakuumski embalaži so ob njih ohranjene tudi vse organoleptične lastnosti izdelka tako, kot bi jedli sveže narezanega.

Trajnostne: Živila odlične kakovosti ne zavržemo temveč shranimo in spet lahko uživamo.

Praktične: Pršut je ročno narezan na rezine prave velikosti in debeline, vonj in okus sta zadržana, čeprav za rezanje niste potrebovali stojala za pršut ali posebnih nožev.

Varnostne: Rezanje pršuta je lahko tvegano, saj je svoje vrste veščina ali umetnost.

Ekonomske: Izognili ste se nakupu orodja za rezanje: držala za pršut, noža idr. Izkoristek pršuta je boljši (profesionalni rezalci po ocenah izkoristijo 10 % več pršuta ). Ob tem so ohranjene še lastnosti, ki jih pršut izgubi zaradi naravne oksidacije in sušenje od trenutka, ko ga načnemo.

Higienske: Rezine pršuta  so zapakirane takoj ob rezanju, pri tem se izognemo možnosti kontaminacije, ki jo povzročajo koščki na pultu, shrambi ali kleti.

Kontaktiraj me

O meni

Zoran Memon, certificirani rezalec pršutov in sommelier I. stopnje.
Lesno Brdo 2c, 1354 Horjul
e: gustare@memon.si
t: +386 40 755 337

TOP