Pršuti

Paleta de Bellota 100% Iberica 5 Jotas

Pata Negra

Država porekla
Španija zastava Španija

Cinco Jotas ali 5 Jotas je sinonim za pristno 100 % ibersko plečko - Paleto de Bellota, ki se proizvaja od leta 1879. Proizvodnja najboljših španskih pršutov - iberskih jamónov in palet je že skoraj 140 let zaščitni znak Cinco Jotas.

Je legendarna blagovna znamka z izkušnjami pri ohranjanju čistosti in pristnosti najboljših izdelkov iz 100-odstotne svinjine ibérico na svetu. Edinstveno podnebje v Jabugu vpliva na proces sušenja pršuta in prispeva k temu, da mnogi menijo, da je najbolj ekskluziven pršut na svetu.

Preberite več ...
... Zaprite

Cena:

od 190 EUR

Dobavni rok:

Na zalogi

Jamon de Bellota 100% Iberica 5 Jotas

Pata Negra - najboljši španski pršut

Država porekla
Španija zastava Španija

Cinco Jotas, znan kot proizvajalec najboljšega španskega pršuta – Jamóna in plečke -palete - na svetu. Nahaja se v slikoviti gorski vasici Jabugo v Španiji. Jamon imenovan 5 Jotas, je rezultat skrbne obrti in stoletij starih tradicij sušenja pršuta.
Izvira iz 100-odstotnih iberijskih prašičev z značilnimi črnimi kopiti, ki so domača pasma Iberskega polotoka, in presega standarde zaželenega črnega etiketiranja.

Preberite več ...
... Zaprite

Cena:

580 EUR

Dobavni rok:

Na zalogi

Jamón de Cebo 50% Iberico Aljomar

Raza Ibérica

Država porekla
Španija zastava Španija

Jamón de Cebo 50% Iberico Aljomar je pršut iz Španije, ki navdušuje z vrhunsko kakovostjo in okusom. S povezovanjem tradicije ročne izdelave z modernimi standardi je ta pršut prava poslastica.  Pršut izvira iz 50% iberskih prašičev, ki so hranjeni s kakovostno krmo. Proizvajalec nenehno skrbi za dobro počutje živali in je predan visokim standardom, ki omogočajo, da se živali dobro počutijo, kar potrjujejo ustrezni certifikati.

Preberite več ...

Cena:

od 210 EUR

Dobavni rok:

Na zalogi

Jamón de Bellota 50% Iberico Aljomar

Raza Ibérica - rdeča etiketa

Država porekla
Španija zastava Španija

Pristni pršut od 50% iberskih prašičev s hrano na osnovi želodov in divjih zelišč. Aljomar pršut pridobivajo iz iberskih prašičev, ki jih gojijo na španskih pašnikih in jih hranijo s naravno prehrano iz želodov in divjih zelišč. Ta skrbno nadzorovan proces vzreje zagotavlja edinstven okus in izvrstno teksturo v vsaki rezini.
Preberite več ...

Cena:

od 350 EUR

Dobavni rok:

Na zalogi

Morcón de Bellota Ibérico

Iberski kulen

Država porekla
Španija zastava Španija

Izdelava iberskega kulena - Morcón de Bellota Ibérico je podobna izdelavi choriza, vendar se razlikuje po tem, da se uporabljajo večji koščki mesa, kar prinaša dolg in občutljiv postopek sušenja. Na pogled ima veliko oranžno žilico, ki izvira iz paprike in mesa iberskega prašiča. Ohranja vse odtenke choriza, vendar pridobi na sočnosti zaradi debelih mesnatih kosov. Zaznamuje ga intenziven vonj in poln okus, značilen za podeželje. Pravo doživetje za čute.

Preberite več ...

Cena:

od 55 EUR

Dobavni rok:

Na zalogi

Ročno rezan pršut Jamón Mangalica

Original Monte Nevado 24+ mesecev 90g vakuum pakiranje

Država porekla
Španija zastava Španija

Ta pršut je izključno ročno rezan na tradicionalen španski način tako imenovanih kratkih lonch- rezin, položenih na krožnik v krogu, kar omogoča, da ga enostavno postavimo na krožnik in je kmalu po odprtju pripravljen za enkratno izkušnjo. Pršut mangulice je neposredno po rezanju z vakuumom zaščiten na sodobnem komornem vakuumirnem aparatu v lični španski embalaži, izdelani prav za tak pršut, oziroma Jamón.

Le redki vam bodo znali povedati zakaj je isti pršut ročno rezan, boljši od strojno rezanega ne glede na aparate s katerim režemo.

Najenostavneje je to opisal doc. dr. Stanislav Renčelj, ki pravi, da je z nožem nemogoče odrezati enakomerne debeline rezine, zato le to v ustih žvečimo dlje časa, posledično se izloči več sline, kar pomeni da naši receptorji vonja in okusa sprejmejo intenzivnejše dražljaje, zato je okus ročno rezanega pršuta ali Jamóna bolj poln in kompleksnejši.

Preberite več ...
... Zaprite

Cena:

18,90 EUR

Dobavni rok:

Na zalogi

Jamón de Cebo de Campo 100% Ibérico

PRIMAVERA 2020 Monte Nevado

Država porekla
Španija zastava Španija

Zdaj imamo na voljo enkraten pršut Jamón de Cebo de Campo Primavera iz Monte Nevada ekološko zorjen v povprečju 40 mesecev! To pomeni 100% čista iberska pasma, 100% naravna, brez dodatkov, samo pršut in sol. Ta pršut izvira iz štirimesečne spomladanske montanere na pašnikih v dolini Pedroches. Jamón de Cebo de Campo 100% Primavera je izdelek, ki ga odlikujejo številne marmorirane maščobe, ki ponujajo nežnost in izredno okusnost, rezine prijetno stopijo na jeziku ter pustijo občutek sočnosti. RARITETA!
Preberite več ...

Cena:

od 280 EUR

Dobavni rok:

Na zalogi

Jamón Mangalica Original Monte Nevado

Španski pršut - madžarska managalica

Država porekla
Španija zastava Španija

Ta Mangalica je vzrejena v madžarski stepi, hranjena s koruzo, pšenico in prosto na pašnikih, pršuti so obdelani in naravno sušena v Španiji.Rezultat je izjemen pršut, primeren za tiste, ki iščejo nekaj drugačnega.

Mangalica je avtohtona madžarska (avstro-ogrska pasma), kodraste, goste in dolge dlake, genetsko sorodna iberskemu prašiču.

Velik razvoj je pasma doživela v Avstro-Ogrski in Srbiji, po drugi svetovni vojni pa je njena populacija upadla. Leta 1990 je bilo manj kot 200 primerkov.

Preberite več ...

Cena:

od 270 EUR

Dobavni rok:

Na zalogi

Jamón Cebo de Campo 50% Ibérico Marcial

Najboljše razmerje med kvaliteto in ceno za Jamon zelene etikete

Država porekla
Španija zastava Španija

Privoščite si nepozabno izkušnjo okušanja iberskega Jamon Cebo de Campo z blagovne znamke Marcial (označen z zeleno etiketo). Ta pršut je narejen iz mesa 50% edinstvene iberske pasme prašičev in je vzrejen na območju Guijuelo v Španiji, kjer se kasneje tudi suši. Posebne značilnosti tega območja prispevajo k okusu in aromi, ki sta nepogrešljiva za ta izjemen pršut.

Preberite več ...

Cena:

270 EUR

Dobavni rok:

Na zalogi

Jamón Castro y Gonzalez Selección

Iz regije hrastovih gozdov Salamanca - Guijuelo

Država porekla
Španija zastava Španija

Jamón Castro González Selección je izdelek, ki ga odlikujejo številne marmorirane maščobe, ki ponujajo nežen  okus saj se rezine prijetno stopijo na jeziku ter pustijo občutek sočnosti. Vsaka rezina pršuta Castro Gonzáleza je za rezanje pred gosti na degustacijah pršuta zagotovilo kakovosti! Ta izdelek se ponaša s časom zorenja najmanj 36 mesecev.

Preberite več ...

Cena:

290 EUR

Dobavni rok:

Pokličite

Jamón Castro y Gonzalez Fusion

Iz regije hrastovih gozdov Salamanca - Guijuelo

Država porekla
Španija zastava Španija

Jamón (španski pršut) Castro y González "FUSION " izvira iz naših iberijskih prašičev, ki se prosto pasejo. Med zorenjem ta pršut počiva 12 mesecev v kleteh, kjer zori pri konstantnih temperaturah v Guijuelu in tam dobi sladek in nežen okus, ter se pripravi na potovanje v bolj spremenljive klimatske razmere v gorah Huelve. Na ta način se Jamón Castro y González "Fusión" združi z Atlantsko klimo še dodatnih 24 mesecev, kjer dobi globlji okus. Rezultat je izjemen pršut, primeren samo za tiste, ki iščejo nekaj drugačnega.

Preberite več ...

Cena:

380 EUR

Dobavni rok:

Pokličite

Pršut Kras Prestige (ZGO)

Najboljši Kraški pršut

Država porekla
Slovenija zastava Slovenija

Kraški pršut KRAS Prestige zorjen 20 mesecev, z geografsko označbo ZGO je rezultat naravnih danosti kraške pokrajine, podnebja, tradicije ter znanja in izkušenj zaposlenih v mesnopredelovalni industriji iz Šepulj. Vsi proizvodni postopki od suhega soljenja do trženja in pakiranja potekajo na Krasu znotraj območja, ki je z mejami natančno določeno. Za ta Prestige pršut se za razliko od ostalih uporabljajo izključno sortirana stegna mesnatih prašičev, težja od 12 kg.
Preberite več ...

Cena:

200 EUR

Dobavni rok:

Pokličite

Prosciutto di Sauris Wolf (Nono Bepi)

20 mesecev (ZGO)

Država porekla
Italija zastava Italija

Prosciutto di Sauris ZGO izhaja iz najpristnejše tradicije starodavnega ljudstva, ki je bilo geografsko izolirano in v naše dni prineslo okus preprostega, a izjemno okusnega postopka. Edinstven po svoji sladkosti, značilen po rahlem dimljenju, pridobljenem samo z bukovim lesom. To je mehak, prefinjen in nežen pršut, ki me spominja na moje otroštvo pri noni iz Goriških brd. Njegova odličnost izhaja iz skrbno izbrane surovine, ki jo sestavljajo stegna, primerna za daljše zorenje.
Preberite več ...

Cena:

200 EUR

Dobavni rok:

Pokličite

Kontaktiraj me

O meni

Zoran Memon, certificirani rezalec pršutov in sommelier I. stopnje.
Lesno Brdo 2c, 1354 Horjul
e: gustare@memon.si
t: +386 40 755 337

TOP