Država porekla
Španija
Cinco Jotas ali 5 Jotas je sinonim za pristno 100 % ibersko plečko - Paleto de Bellota, ki se proizvaja od leta 1879. Proizvodnja najboljših španskih pršutov - iberskih jamónov in palet je že skoraj 140 let zaščitni znak Cinco Jotas.
Je legendarna blagovna znamka z izkušnjami pri ohranjanju čistosti in pristnosti najboljših izdelkov iz 100-odstotne svinjine ibérico na svetu. Edinstveno podnebje v Jabugu vpliva na proces sušenja pršuta in prispeva k temu, da mnogi menijo, da je najbolj ekskluziven pršut na svetu.
Preberite več ...
... Zaprite
Država porekla
Španija
Cinco Jotas, znan kot proizvajalec najboljšega španskega pršuta – Jamóna in plečke -palete - na svetu. Nahaja se v slikoviti gorski vasici Jabugo v Španiji. Jamon imenovan 5 Jotas, je rezultat skrbne obrti in stoletij starih tradicij sušenja pršuta.
Izvira iz 100-odstotnih iberijskih prašičev z značilnimi črnimi kopiti, ki so domača pasma Iberskega polotoka, in presega standarde zaželenega črnega etiketiranja.
Preberite več ...
... Zaprite
Država porekla
Španija
Jamón de Cebo 50% Iberico Aljomar je pršut iz Španije, ki navdušuje z vrhunsko kakovostjo in okusom. S povezovanjem tradicije ročne izdelave z modernimi standardi je ta pršut prava poslastica. Pršut izvira iz 50% iberskih prašičev, ki so hranjeni s kakovostno krmo. Proizvajalec nenehno skrbi za dobro počutje živali in je predan visokim standardom, ki omogočajo, da se živali dobro počutijo, kar potrjujejo ustrezni certifikati.
Preberite več ...
Država porekla
Španija
Pristni pršut od 50% iberskih prašičev s hrano na osnovi želodov in divjih zelišč. Aljomar pršut pridobivajo iz iberskih prašičev, ki jih gojijo na španskih pašnikih in jih hranijo s naravno prehrano iz želodov in divjih zelišč. Ta skrbno nadzorovan proces vzreje zagotavlja edinstven okus in izvrstno teksturo v vsaki rezini.
Preberite več ...
Država porekla
Španija
Izdelava iberskega kulena - Morcón de Bellota Ibérico je podobna izdelavi choriza, vendar se razlikuje po tem, da se uporabljajo večji koščki mesa, kar prinaša dolg in občutljiv postopek sušenja. Na pogled ima veliko oranžno žilico, ki izvira iz paprike in mesa iberskega prašiča. Ohranja vse odtenke choriza, vendar pridobi na sočnosti zaradi debelih mesnatih kosov. Zaznamuje ga intenziven vonj in poln okus, značilen za podeželje. Pravo doživetje za čute.
Preberite več ...
Država porekla
Španija
Ta pršut je izključno ročno rezan na tradicionalen španski način tako imenovanih kratkih lonch- rezin, položenih na krožnik v krogu, kar omogoča, da ga enostavno postavimo na krožnik in je kmalu po odprtju pripravljen za enkratno izkušnjo. Pršut mangulice je neposredno po rezanju z vakuumom zaščiten na sodobnem komornem vakuumirnem aparatu v lični španski embalaži, izdelani prav za tak pršut, oziroma Jamón.
Le redki vam bodo znali povedati zakaj je isti pršut ročno rezan, boljši od strojno rezanega ne glede na aparate s katerim režemo.
Najenostavneje je to opisal doc. dr. Stanislav Renčelj, ki pravi, da je z nožem nemogoče odrezati enakomerne debeline rezine, zato le to v ustih žvečimo dlje časa, posledično se izloči več sline, kar pomeni da naši receptorji vonja in okusa sprejmejo intenzivnejše dražljaje, zato je okus ročno rezanega pršuta ali Jamóna bolj poln in kompleksnejši.
Preberite več ...
... Zaprite
Država porekla
Španija
Zdaj imamo na voljo enkraten pršut Jamón de Cebo de Campo Primavera iz Monte Nevada ekološko zorjen v povprečju 40 mesecev! To pomeni 100% čista iberska pasma, 100% naravna, brez dodatkov, samo pršut in sol. Ta pršut izvira iz štirimesečne spomladanske montanere na pašnikih v dolini Pedroches. Jamón de Cebo de Campo 100% Primavera je izdelek, ki ga odlikujejo številne marmorirane maščobe, ki ponujajo nežnost in izredno okusnost, rezine prijetno stopijo na jeziku ter pustijo občutek sočnosti. RARITETA!
Preberite več ...
Država porekla
Španija
Ta Mangalica je vzrejena v madžarski stepi, hranjena s koruzo, pšenico in prosto na pašnikih, pršuti so obdelani in naravno sušena v Španiji.Rezultat je izjemen pršut, primeren za tiste, ki iščejo nekaj drugačnega.
Mangalica je avtohtona madžarska (avstro-ogrska pasma), kodraste, goste in dolge dlake, genetsko sorodna iberskemu prašiču.
Velik razvoj je pasma doživela v Avstro-Ogrski in Srbiji, po drugi svetovni vojni pa je njena populacija upadla. Leta 1990 je bilo manj kot 200 primerkov.
Preberite več ...
Država porekla
Španija
Privoščite si nepozabno izkušnjo okušanja iberskega Jamon Cebo de Campo z blagovne znamke Marcial (označen z zeleno etiketo). Ta pršut je narejen iz mesa 50% edinstvene iberske pasme prašičev in je vzrejen na območju Guijuelo v Španiji, kjer se kasneje tudi suši. Posebne značilnosti tega območja prispevajo k okusu in aromi, ki sta nepogrešljiva za ta izjemen pršut.
Preberite več ...
Država porekla
Španija
Jamón Castro González Selección je izdelek, ki ga odlikujejo številne marmorirane maščobe, ki ponujajo nežen okus saj se rezine prijetno stopijo na jeziku ter pustijo občutek sočnosti. Vsaka rezina pršuta Castro Gonzáleza je za rezanje pred gosti na degustacijah pršuta zagotovilo kakovosti! Ta izdelek se ponaša s časom zorenja najmanj 36 mesecev.
Preberite več ...
Država porekla
Španija
Jamón (španski pršut) Castro y González "FUSION " izvira iz naših iberijskih prašičev, ki se prosto pasejo. Med zorenjem ta pršut počiva 12 mesecev v kleteh, kjer zori pri konstantnih temperaturah v Guijuelu in tam dobi sladek in nežen okus, ter se pripravi na potovanje v bolj spremenljive klimatske razmere v gorah Huelve. Na ta način se Jamón Castro y González "Fusión" združi z Atlantsko klimo še dodatnih 24 mesecev, kjer dobi globlji okus. Rezultat je izjemen pršut, primeren samo za tiste, ki iščejo nekaj drugačnega.
Preberite več ...
Država porekla
Slovenija
Kraški pršut KRAS Prestige zorjen 20 mesecev, z geografsko označbo ZGO je rezultat naravnih danosti kraške pokrajine, podnebja, tradicije ter znanja in izkušenj zaposlenih v mesnopredelovalni industriji iz Šepulj. Vsi proizvodni postopki od suhega soljenja do trženja in pakiranja potekajo na Krasu znotraj območja, ki je z mejami natančno določeno. Za ta Prestige pršut se za razliko od ostalih uporabljajo izključno sortirana stegna mesnatih prašičev, težja od 12 kg.
Preberite več ...
Država porekla
Italija
Prosciutto di Sauris ZGO izhaja iz najpristnejše tradicije starodavnega ljudstva, ki je bilo geografsko izolirano in v naše dni prineslo okus preprostega, a izjemno okusnega postopka. Edinstven po svoji sladkosti, značilen po rahlem dimljenju, pridobljenem samo z bukovim lesom. To je mehak, prefinjen in nežen pršut, ki me spominja na moje otroštvo pri noni iz Goriških brd. Njegova odličnost izhaja iz skrbno izbrane surovine, ki jo sestavljajo stegna, primerna za daljše zorenje.
Preberite več ...