Država porekla
Španija
Privoščite si nepozabno izkušnjo okušanja iberskega Jamon Cebo de Campo z blagovne znamke Marcial (označen z zeleno etiketo). Ta pršut je narejen iz mesa 50% edinstvene iberske pasme prašičev in je vzrejen na območju Guijuelo v Španiji, kjer se kasneje tudi suši. Posebne značilnosti tega območja prispevajo k okusu in aromi, ki sta nepogrešljiva za ta izjemen pršut.
Preberite več ...
Država porekla
Španija
Jamón Castro González Selección je izdelek, ki ga odlikujejo številne marmorirane maščobe, ki ponujajo nežen okus saj se rezine prijetno stopijo na jeziku ter pustijo občutek sočnosti. Vsaka rezina pršuta Castro Gonzáleza je za rezanje pred gosti na degustacijah pršuta zagotovilo kakovosti! Ta izdelek se ponaša s časom zorenja najmanj 36 mesecev.
Preberite več ...
Podjetje Castro González je podjetje iz Guijuela (Salamanca) se osredotoča na vzrejo in obdelavo prašičev ter proizvaja edinstvene sušene mesnine. Živali so vzgojene v ugodnem okolju in hranjene naravno. Izdelki se proizvajajo po dolgem postopku obrtniške proizvodnje ter zorenja prednjih in zadnjih nog iberskih prašičev. Meso ima subtilne arome in okuse, ki izdelku dajejo edinstveno osebnost.
Pršut Castro y González "Selección" ima značilen črni kopit in obrabljen kopit, kar je posledica dolgih sprehodov po poljih. Maščoba je nekoliko temnejša in v manjši količini kot pri 100% Ibericu de Bellota, kar mu daje nežnejši in prijeten okus. Nakup Jamón Castro González Selección je zagotovilo za najboljšo kakovost za vaš denar na trgu.
Teža: 7-5kg – 8 kg
Povprečna hranilna vrednost za 100g
Energijska vrednost 1407kJ/336 kcal
Maščobe 18,1 g
Beljakovine 43,4 g
Sol 4,2 g
Brez laktoze
Priporočen rok porabe označen na embalaži
Priporočila za uživanje
Za degustacijo pršuta , je priporočljivo, da ga hranite v suhem prostoru pri temperaturi okoli 15°C, pred rezanjem pa ga postavite na stojalo pri sobni temperaturi z vsaj 23°C, da se izboljša njegov okus in tekstura. Za najboljši okus ga je treba rezati na tanke rezine in postreči pri temperaturi 25°C.
Pri rezanju pršuta uporabite dolgo ostro rezilo, pršut položite v za to primerno stojalo za španski pršut.
Priporočljivo je, da pršut postrežete z vinskim kozarcem, polnim rdečega vina, ki naj bo srednjega telesa, bogato s sadnim okusom.
Država porekla
Španija
Jamón (španski pršut) Castro y González "FUSION " izvira iz naših iberijskih prašičev, ki se prosto pasejo. Med zorenjem ta pršut počiva 12 mesecev v kleteh, kjer zori pri konstantnih temperaturah v Guijuelu in tam dobi sladek in nežen okus, ter se pripravi na potovanje v bolj spremenljive klimatske razmere v gorah Huelve. Na ta način se Jamón Castro y González "Fusión" združi z Atlantsko klimo še dodatnih 24 mesecev, kjer dobi globlji okus. Rezultat je izjemen pršut, primeren samo za tiste, ki iščejo nekaj drugačnega
Preberite več ...
Država porekla
Slovenija
Kraški pršut KRAS Prestige zorjen 20 mesecev, z geografsko označbo ZGO je rezultat naravnih danosti kraške pokrajine, podnebja, tradicije ter znanja in izkušenj zaposlenih v mesnopredelovalni industriji iz Šepulj. Vsi proizvodni postopki od suhega soljenja do trženja in pakiranja potekajo na Krasu znotraj območja, ki je z mejami natančno določeno. Za ta Prestige pršut se za razliko od ostalih uporabljajo izključno sortirana stegna mesnatih prašičev, težja od 12 kg.
Preberite več ...
Država porekla
Italija
Prosciutto di Sauris ZGO izhaja iz najpristnejše tradicije starodavnega ljudstva, ki je bilo geografsko izolirano in v naše dni prineslo okus preprostega, a izjemno okusnega postopka. Edinstven po svoji sladkosti, značilen po rahlem dimljenju, pridobljenem samo z bukovim lesom. To je mehak, prefinjen in nežen pršut, ki me spominja na moje otroštvo pri noni iz Goriških brd. Njegova odličnost izhaja iz skrbno izbrane surovine, ki jo sestavljajo stegna, primerna za daljše zorenje.
Preberite več ...