Tečaj rezanja pršuta: 4.4.2023 na lokaciji Verovškova 55a, 1000 Ljubljana.
Osnovni tečaj rezanja in degustacija španskih Jamonov z vinsko spremljavo.
V torek, dne 4.4.2023 se dobimo ob 18.00 uri na Vrovškovi 55a, v Ljubljani.
Za vse ki želite izvedeti več tudi o zgodovini mediteranskih pršutov in si jih tudi v živo ogledati ter primerjati, je to prava priložnost.
Tokrat bomo tudi ekskluzivno rezali in okušali JAMON Mangalica Original MONTE NEVADO.
Trajanje od 18.00 do 21.00 ure.
Cena tečaja: 120 EUR.
Prijave na email: gustare@memon.si do 1.4.2023.
Teoretični del
- Mediteranski pršuti z zaščiteno geografsko označbo
- Kako prepoznati dober pršut
- Izbira pribora in predpriprava za rezanje
- Higiena in varnost pri rezanju
Praktični del
- Čiščenje pršuta
- Postavitev na stojalo in priprava za rezanje
- Začetek in ključne faze rezanja
- Predstavitev in postrežba
- Okušanje pršuta ob spremljavi treh različnih sort vina cabernet franc
- Zaključek in shranjevanje pršuta
Teoretični del
- Mediteranski pršuti z zaščiteno geografsko označbo
- Kako prepoznati dober pršut
- Organoleptične lastnosti in senzorika pršutov
- Izbira pribora in predpriprava na rezanje
- Higiena in varnost pri rezanju
Praktični del
- Čiščenje in priprava pršuta na rezanje
- Postavitev na stojalo in priprava za rezanje
- Začetek in vse ključne faze rezanja
- Predstavitev in postrežba
- Način odstranitve pogačice in fibule
- Okušanje pršuta ob spremljavi treh različnih sort vina cabernet franc
- Zaključek rezanja, odstranitev in shranjevanje narezanega
Individualni prenos znanj in veščin ročnega rezanja pršuta na vaši lokaciji
Teoretični in praktični del sta prilagojena vašim potrebam in željam
(namenjen je predvsem osebju v gostinskih obratih).