Država porekla
Španja
100% naravni španski jamon - pršut Joselito Gran Reserva je prava posebnost, ki izvira iz Salamance. Narejen je iz iberskih prašičev, proste reje, hranjenih naravno in v zimskem času z želodom. Za pripravo se uporablja samo sol. Ta pršut je edinstvenega okusa, mehke in nežne strukture, z rahlimi sladkimi notami v prvem grižljaju. Je podolgovate in stilizirane oblike ter značilnega sijaja, barve med rožnato in vijolično rdečo. Fino marmoriranje maščobe mu daje veliko sočnost in fino teksturo. Prav tako je njegova maščoba zelo aromatična in lahka ter kremaste konsistence, se topi v ustih in preplavi brbončice z edinstvenim, intenzivnim in dolgotrajnim okusom.
Preberite več ...
Država porekla
Italija
Od leta 1996 je pršut San Daniele priznan s strani Evropske unije kot izdelek z Zaščiteno geografsko označbo. Pršut San Daniele je italijanska izjemnost, globoko povezan s krajem, kjer se proizvaja, kjer piha veter s Karnijskih Alp do Jadranskega morja, kar mu daje te neprekosljive vonjave. Čudež okusa, ki se že stoletja proizvaja na enak način. Znanje, ki se prenaša skozi generacije je naredilo kraj San Daniele del Friuli in pršut San Daniele edinstven.
Preberite več ...
Država porekla
Italija
Culatta prihaja iz najfinejšega dela pršuta. Koža ostane nedotaknjena med postopki predelave, staranja in pakiranja. Zagotavlja »naravno zaščito«, ki ohranja ne le pravo raven vlage, temveč tudi vse senzorične lastnosti izdelka. Culcûr ponuja edinstvene občutke in neprimerljiv okus za vse ljubitelje hrane. Na voljo je tudi rahlo dimljen cullatelo.
Preberite več ...
Država porekla
Slovenija
Kraški cvet je novejši izdelek, edinstven na slovenskem trgu. Na prvi pogled spominja na pršut, vendar piše čisto svojo zgodbo. S svojim nežnim karakterjem se razlikuje od tradicionalnega pršuta. Kraški cvet zahteva posebno pozornost in minimalno devet mesecev zorenja, da razvije svoje popolne arome.
Preberite več ...
Država porekla
Slovenija
Prekmurska šunka, prepoznavna sušena mesnina iz Prekmurja, izvira iz stoletne tradicije postopkov soljenja, dimljenja, sušenja in zorenja. Prašičje stegno se preobrazi v šunko s značilnim vonjem, okusom ter hruškasto obliko, zahvaljujoč ugodnim pogojem prekmurskih ravnic in gričevij.
Preberite več ...
Država porekla
Hrvaška
Drniški pršut, pomemben izdelek dolge drniške tradicije, se ponaša z edinstvenim okusom, ki ga omogočajo posebne mikroklimatske razmere tega območja. Postopek pridelave drniškega pršuta vključuje soljenje z grobo morsko soljo, stiskanje (prešanje), dimljenje ter sušenje, ki traja najmanj 12 mesecev in lahko sega do 18 mesecev.
... Zaprite
Preberite več ...
Država porekla
Italija
Od leta 1996 je pršut San Daniele priznan s strani Evropske unije kot izdelek z Zaščiteno geografsko označbo.
Izdelki z oznako DOP se razlikujejo po ekskluzivnem in strogo določenem območju izvora ter obveznosti celotne proizvodne verige, da spoštujejo pravila Proizvodnega pravilnika, strogega sistema nadzora, ki ga izvaja organ, pooblaščen s strani Ministrstva za kmetijske, prehrambne in gozdne politike.
Preberite več ...
Država porekla
Italija
Od leta 1996 je pršut San Daniele priznan s strani Evropske unije kot izdelek z Zaščiteno geografsko označbo.
Izdelki z oznako DOP se razlikujejo po ekskluzivnem in strogo določenem območju izvora ter obveznosti celotne proizvodne verige, da spoštujejo pravila Proizvodnega pravilnika, strogega sistema nadzora, ki ga izvaja organ, pooblaščen s strani Ministrstva za kmetijske, prehrambne in gozdne politike.
Preberite več ...